top of page
_edited.jpg

DESIGN YOUR GLAZE

MET ONS UNIEKE GLAZUURLABO!

Wil jij je eigen glazuur ontwikkelen en je creatieve vaardigheden naar een hoger niveau tillen?

Neem dan deel aan ons “Design your glaze” labo!
We begeleiden je gedurende vijf lesmomenten in jou specifieke glazuur traject. Of je nu op zoek bent naar je favoriete keuren, verschillende onderzoeksmethoden wil verkennen, hulp nodig hebt bij het afstellen van de viscositeit, alles is mogelijk.
Dit is je kans om jouw persoonlijke stijl te uiten en je eigen project vorm te geven met behulp van onze professionele begeleiding.
Voel je de glazuurkriebels?

Schrijf je nu in en maak deel uit van onze community van gepassioneerde glazuurliefhebbers tijdens het “DESIGN YOUR GLAZE” labo.

De labo's gaan door in het atelier van Claymates in Gent (Sint-Denijs-Westrem) en in Syntra West (Brugge) met max.10 gepassioneerde cursisten. Grondstoffen en materiaal voor de uitwerking van jullie gekozen labo's zullen aanwezig zijn.

Breng jullie eigen testtegels/ potjes mee van de kleisoort(en) waarop je wil testen.

Indien gewenst kan je alles laten bakken in het atelier (op cone 6 bij Claymates, cone 8 bij Syntra West).

Design your glaze_extra (1).jpg

Wie kan zich hiervoor inschrijven?

Onze 'How to embrace a glaze' cursisten krijgen toegang tot een voorinschrijving, daarna stellen we de plaatsen open voor het bredere publiek. We vragen wel om reeds kennis te hebben in de grondstoffen van de glazuren en hun werking.

 

Wanneer gaat deze door?

* in Claymates (GENT) 

 Start 27 februari 2024.  5 keer wekelijks op dinsdag, telkens van 19u tot 22u

* in Syntra West (BRUGGE) UITVERKOCHT

 Start woensdag 15 mei 2024 (9:00 - 12:00 en van 13u tot 16u), 29 mei (9:00 - 12:00 en 13u - 16u) en 5 juni (9:00u - 12u00)

 

Interesse?

Schrijf je zeker in op onze wachtlijst.

design your glaze .jpg

  RECENSIES VAN ONZE CURSISTEN  

De cursus "Design your glaze" is een échte aanrader. Jan als krak in de wiskunde en chemie en Karen als ervaringsdeskundige keramiste, vormen ze het sublieme duo. Ze namen mij reeds mee in hun glazuurverhaal tijdens de cursus "How to embrace a glaze' waarin ik omvergeblazen werd door hun passie. Tijdens de cursus 'Design your glaze' zetten ze de puntjes op de i waarin ik leerde in alle rust op zoek te gaan naar een eigen glazuur met een eigen verhaal. Ik ben dit sublieme duo heel dankbaar want nu kan ik met trots zeggen dat ik duurzame, functionele en esthetische mooie glazuren heb gecreëerd. Dankjewel voor het delen van jullie passie, kennis en ervaring!

- Lies kermiek -

Na de cursus "How to embrace a glaze" gevolgd te hebben groeide mijn interesse in glazuren en het correct gebruik ervan. Alhoewel het wel kriebelde, was het zelf experimenteren met de grondstoffen nog een brug te ver. 

De "Design your glaze" cursus van Karen en Jan gaf mij het duwtje in de rug om zelf aan de slag te gaan met een individueel gekozen glazuurproject. Gedurende 5 lesmomenten werd er getest, geanalyseerd, bijgeschaafd en uiteindelijk opgeschaald met als resultaat een eigen glazuur. Dit alles op een  laagdrempelige manier maar met zeer deskundige begeleiding van Karen en Jan . 

- Ceramics by Isabel -

Na de basisopleiding van Karen en Jan gevolgd te hebben, was mijn interesse echt gewekt om zelf aan de slag te gaan met glazuurtesten, maar wel liefst onder begeleiding. Want alleen thuis blijk je toch altijd met 101 vragen te zitten. Ik begon aan het traject met een concreet resultaat voor ogen, terwijl ik eigenlijk geleerd heb dit een stuk los te laten en er vooral naar te kijken als een onderzoekstraject. Letterlijk proefondervindelijk achterhalen wat het effect is van het vervangen van 1 bepaalde grondstof op het resultaat van je test, kritisch kijken naar je resultaten en proberen begrijpen waarom je een bepaald resultaat bekomt. Je moet letterlijk zelf aan de slag en zo leer je uiteindelijk het meest. Karen en Jan vormen daarbij een gouden duo: vrolijk, geduldig en met een onuitputtelijke bron van kennis en ervaring. 

- Dorien Van Dorpe -

Ik droomde al lang van een eigen perfecte roze glazuur, maar het kwam er maar niet van om dat op eigen houtje te gaan ontwikkelen. Dus ik schreef me in voor design your glaze. Het was een leerrijk avontuur in de chemie van het ontwikkelen van je eigen glazuur. Leerrijk, maar heel begrijpelijk gebracht. Zelfstandig en toch met de juiste dosis begeleiding om tot een mooi eindresultaat te komen. Door er elke week mee bezig te zijn en gevolgd te worden via het platform leer je ook echt de ins- en outs kennen hoe je een duurzaam glazuur zelf kan maken. Dank je Karen en Jan!

- Syl.fie ceramics -

"Design your glaze", een onderdompeling in de glazuurwereld. Karen en Jan geven dat duwtje in de rug om je op het pad van deze chemische wereld wegwijs te maken. Ze laten jezelf op ontdekking gaan en staan je onderweg bij met hun tips& tricks. Deze studie laat me nog meer goesting krijgen om een eigen glazuurlijn te ontwikkelen. Het glazuurvuur is warm aangewakkerd door deze glazuurexperts!

- Keramiek kleijo -

Ik was op zoek naar een mooi glazuur voor mijn werk en wilde dat graag zelf maken. Ik volgde al wat cursussen en was wel enthousiast, maar toch bleek ik altijd nog veel vragen te hebben als ik er dan thuis op mijn eentje aan begon. Met de hulp van Karen en Jan kon ik er echt aan beginnen! Je kan hen alles vragen, maar je gaat wel zelf op zoek! De sfeer in hun workshops is ook altijd een geweldige mix van ernstige leerstof en ontspannen samenwerken. Ik vond het superfijn en alhoewel ik er nog niet helemaal ban met mijn glazuren heb ik nu antwoord op heel veel vragen en ben ik zelfzeker genoeg om er verder mee aan de slag te gaan thuis!

- Lize Sintobin Keramiek - 

bottom of page